In 2025 rijden er naar verwachting 1 miljoen elektrische auto’s in Nederland. U kunt er als gemeente dus bijna niet meer omheen. De komende jaren zal er fors geïnvesteerd moeten worden in de infrastructuur, om te zorgen dat er voldoende laadpunten zijn voor al die voertuigen.

Staat uw gemeente op dit moment nog niet zo hoog op de ranglijst van Living Lab? GreenFlux laat u zien hoe u eenvoudig werk maakt van uw groene missie, om elektrisch vervoer zo toegankelijk mogelijk te maken.

Lease laadpalen

Sla als ondernemer en gemeente de handen in één en lease laadpalen. De ondernemer investeert in het leasen van een paal en als gemeente helpt u de ondernemer door een bijdrage aan de laadpalen te doen. Door te leasen wordt de laadpaal gespreid betaald (per maand) en voorkomt u hoge investering vooraf. U begint meteen met terugverdienen. Hoe meer er geladen wordt hoe meer de laadpaal oplevert.

Overweeg een eigen laadpakket

Wist u dat u als gemeente ook een eigen laadpakket kunt afnemen? Met dit unieke laadpakket kunnen EV-rijders uit uw gemeente laden tegen een speciaal tarief. De gemeente Alkmaar ging u voor. Benieuwd? Neem contact met ons op.

Koppel duurzame projecten aan elektrisch vervoer

Binnen uw gemeente lopen waarschijnlijk al tal van projecten in het kader van duurzaamheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de plaatselijke voetbalclub. U kunt dit soort projecten eenvoudig koppelen aan het uitrollen van een laadinfrastructuur. Onze met smart charging uitgeruste laadpalen zijn voorbereid om gekoppeld te worden aan zonne- en windenergie.

Zet elektrisch vervoer hoog op de agenda

Maak het uitrollen van een laadinfrastructuur concreet, door elektrisch vervoer hoog op de agenda te zetten in uw beleidsplannen.

Luister naar het advies van de wethouder van Terschelling:

“Begin met een laadinfrastructuur. Het kost de nodige tijd, maar het is wel iets waar je op in moet zetten”

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy.
Accepteren

 

Benieuwd waar uw gemeente op de ranglijst staat?

Bekijk de Ranglijst