Smart charging

Minder investeringen, sneller opladen, eenvoudig terugverdienen

Smart charging 2018-01-09T09:28:02+00:00

Wat is smart charging

Smart Charging maakt elektrisch laden nóg slimmer. Zonder dat elektrische rijders er last van hebben, wordt de beperkt beschikbare laadcapaciteit slim verdeeld over de aanwezige laadpalen. Als u twee of meer elektrische voertuigen met veel vermogen wilt opladen, is de capaciteit van uw aansluiting of installatie vaak niet meer toereikend en moet de aansluiting worden verzwaard. Smart Charging betekent dat het beschikbare vermogen slim over de laadpalen verdeeld wordt, daarom is het niet nodig om te investeren in grotere aansluitingen.

Met Smart Charging kunt u bij een groot aantal laadstations dus flink besparen op de aanlegkosten voor een zwaardere aansluiting en de jaarlijkse kosten hiervoor. Dit betekent dat u uw investering veel sneller terugverdient door middel van betaalde laadbeurten

De voordelen

Goedkoopste laadoplossing dankzij smart charging

Huurders binden door laadservice aan te bieden

Voorkomen van hoge investeringen door smart charging

Volledige ontzorging, maar u behoudt controle en regie

Verdienmodel op basis van laadtransacties en gebruik (ook buiten kantoortijden)

Geen versnippering laadpalen aanbod

Mogelijkheden voor gedeelde of eigen laadpaal

Overzichtelijke tarieven naar behoefte en gebruiker in te richten

Voorbereid op toekomstige ontwikkelingen (OSCP, OCPI, OCPP 1.6)

Sustainability oplossing draagt bij aan milieudoelstelling (DUO, RVO, ministeries)

Statisch vs. dynamisch

Veel aanbieders bieden smart charging oplossingen om slim te laden, maar er zit veel verschil tussen al deze oplossingen. Smart Charging via GreenFlux werkt altijd via slimme software, het is dus niet nodig om een extra hardware-module te installeren. We maken onderscheid tussen statisch en dynamisch slim laden.

Met Smart Charging kunt u bij een groot aantal laadstations dus flink besparen op de aanlegkosten voor een zwaardere aansluiting en de jaarlijkse kosten hiervoor. Dit betekent dat u uw investering veel sneller terugverdient door middel van betaalde laadbeurten

STATISCH LADEN

Statisch laden betekent dat voertuigen adaptief intelligent worden geladen. Er wordt dan een maximumvermogen beschikbaar gesteld voor een groep laadpalen, de beschikbare capaciteit wordt slim verdeeld over de aanwezige auto’s.

DYNAMISCH LADEN

Dynamisch laden houdt in dat er rekening wordt gehouden met het actuele gebruik in het gebouw waar de laadpalen op aangesloten zijn. De maximum capaciteit voor het gebouw wordt ingesteld en het gebruik wordt gemeten door een slimme meter. De overige capaciteit (het maximaal beschikbare vermogen minus het gebruik van het gebouw) wordt real-time toegekend aan de groep laadpalen. Hier wordt dit vervolgens slim verdeeld over de aanwezige elektrische voertuigen.

Een laadoplossing
voor uw bedrijf?

Ontvang een gratis offerte

Meer weten?

Wij zijn te bereiken via info@greenflux.com