Laadpunt terugverdienen

Het plaatsen van een professionele laadinfrastructuur vergt een flinke investering. Wij bieden de mogelijkheid om deze investering terug te verdienen.

Dat kan allereerst door het slim inrichten van de laadinfrastructuur met zo laag mogelijke operationele kosten. Daarnaast kunnen wij laadtransacties die op uw laadpunt(en) plaatsvinden verrekenen. Dat houdt in dat u geld kunt vragen voor het gebruik van uw laadpunten. We kunnen onderscheid maken tussen laadtransacties van eigen medewerkers en gastgebruik.


Verrekenen

Uw laadpunt terugverdienen door transacties te verrekenen? Wij kunnen als enige infra provider verreken met laadpunten van meerdere leveranciers, zoals Mennekes, Alfen, EBG, GreenFlux, LMS (Chargepoint, Ecotap), Circontrol en EV-Box. Op dit moment kunnen wij verrekenen tegen een tarief van € 0,24 per kWh, of in speciale gevallen tegen een starttarief van € 0,50 en € 0,29 per kWh.

De bruto omzet per oplaadplek kan oplopen tot € 700,- per laadplek per jaar, afhankelijk van het tarief en de hoeveelheid laadtransacties. U kunt een laadpunt (inclusief installatie) al terugverdienen vanaf drie jaar na aankoop.


Rekenvoorbeeld

Om het inzichtelijk te maken hebben we hebben we een rekenvoorbeeld opgesteld, waarin we uitgaan van het standaard kWh-tarief van € 0,24. Op basis van onze ervaring komen we uit op de volgende berekening:

Aantal parkeerplekken: 2
Stel aantal laadbeurten per parkeerplek per jaar: 240
Gemiddeld gebruik van per laadbeurt: 10 kWh
Tarief per kWh: € 0,24 ex BTW
Opbrengsten per jaar: € 1152,-
Transactiekosten (€ 0,50 per transactie): € 240,-

Netto opbrengst per jaar: € 912,-


Meer weten?

Neem contact met ons op via info@greenflux.nl of bel naar 088 60 50 700.