GreenFlux levert grootste slimme laadplein van Nederland

PERSBERICHT Amsterdam, 30 januari 2019

GreenFlux levert grootste slimme laadplein van Nederland

Enexis plaatst innovatieve laadinfrastructuur op het hoofdkantoor in Den Bosch.

GreenFlux heeft het grootste ‘smart charging’ laadplein van Nederland geleverd voor netwerkbedrijf Enexis Groep. Het slimme laadplein van 98 laadpunten is gebouwd in de parkeergarage onder het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch. Deze ontwikkeling is onderdeel van het ambitieuze mobiliteitsbeleid van Enexis Groep om de CO2-voetafdruk op het gebied van mobiliteit op een kostenneutrale wijze met 50%, ruim vijf miljoen kilo, te verminderen in 2020. GreenFlux levert de slimme technologie en het geavanceerde digitale platform om smart charging te realiseren.

Smart charging: Tien keer meer laadpunten met dezelfde netwerkcapaciteit

 
Met smart charging kan het laadnetwerk een groot aantal oplaadsessies tegelijkertijd aan, zonder dat er overbelasting optreedt. Dat is belangrijk, omdat het laadplein gebruik maakt van dezelfde stroomvoorziening als het bedrijfspand. Met de slimme technologie van GreenFlux kunnen er 10 keer meer laadpunten op één locatie worden geïnstalleerd zonder aanvullende investeringen te doen in de elektrische installatie van een gebouw. Hiermee bespaart Enexis meer dan 200.000 Euro op de investering en vele duizenden Euro’s op jaarbasis. Dankzij smart charging kan er sneller geladen worden dan normaal, medewerkers die echt haast hebben kunnen bovendien gebruik maken van de zestien priority chargers in de garage. GreenFlux maakt in deze garage voor de intelligente laadinfrastructuur gebruik van het zogenaamde Open Smart Charging Protocol, de internationale standard voor smart charging.

Het laadplein van de Croon vormt een onderdeel van INVADE, een ambitieus project in het kader van het Horizon2020 programma van de Europese Commissie. Het project richt zich op onderzoek en innovatie op het gebied van laadinfrastructuur.

Jurjen de Jong, CEO GreenFlux: “We zijn heel trots op dit bijzondere project voor de Croon, het hoofdkantoor van Enexis. Het is op dit moment de grootste smart charging locatie in Nederland en waarschijnlijk zelfs wereldwijd! Met ons geavanceerde platform en smart charging technologie kunnen we het ambitieuze mobiliteitsbeleid van Enexis uitstekend ondersteunen”.

Over GreenFlux

 
GreenFlux is inmiddels acht jaar actief in de internationale EV-markt en biedt een totaaloplosåsing voor het beheer van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. We ondersteunen energiebedrijven, netbeheerders en partijen in de autobranche om laadpalen op afstand te beheren, transacties te verwerken en het laadproces af te stemmen op de capaciteit van het elektriciteitsnet en (lokale) energieopwekking. Internationaal is GreenFlux actief in vijftien landen, verspreid over drie continenten met een ecosysteem van meer dan 18.000 laadpalen. Meer informatie: www.greenflux.com. Het INVADE-project heeft financiering ontvangen uit het Horizon 2020-programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr. 731148.

Enexis visual parkeergarage

2019-01-30T12:15:42+00:00