De auto sneller laten laden als het hard waait? Op grote schaal laadnetwerken beheren? Dat is binnenkort ook in Duitsland mogelijk dankzij de Nederlandse laadexploitant en dienstverlener GreenFlux en de Duitse IT-systeemintegrator CIS Solutions GmbH.

Op woensdag 13 april ondertekenden beide partijen in het bijzijn van het Koninklijk paar een Memorandum of Understanding om GreenFlux’ slimme laadoplossingen voor elektrisch vervoer in Duitstalig gebied te implementeren. Oplossingen die het beheer van laadnetwerken op grote schaal mogelijk en duurzamer maken en de individuele rijder tegelijkertijd intelligent ondersteunen.

Integratie met duurzame energie

GreenFlux is een pionier op het gebied van slimme laadoplossingen. Innovatief is de integratie met duurzame energie. Het platform en de controller maken het namelijk mogelijk om elektrische auto’s aanbod- en vraaggestuurd op te laden. Dat betekent dat auto’s sneller of meer opladen wanneer het harder waait of wanneer de berijder meer haast heeft om door te rijden.

De combinatie van het software-platform en de intelligente controller maakt het voor laadpaalfabrikanten en service providers mogelijk om laadnetwerken op grote schaal te beheren. Samen met CIS Solutions betreedt GreenFlux de elektrisch vervoermarkt in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Nederland voorop in Europa

Nederland speelt een voortrekkersrol in Europa op het gebied van EV. Als eerste Europese aanbieder van innovatieve en duurzame laadoplossingen ligt de stap van GreenFlux naar buurland Duitsland, de grootste Europese producent van duurzame energie, voor de hand.

De Duits-Nederlandse samenwerking komt tot stand tijdens een handelsmissie aan de deelstaat Beieren naar München en Neurenberg waar het koninklijk paar bij aanwezig is.