Elektrische auto's

De motor in een elektrisch voertuig (EV) heeft een veel grotere efficiency (circa 95%) dan een traditionele verbrandingsmotor (circa 25%). Daarnaast produceren elektrische auto's geen kwalijke uitstoot tijdens het rijden. Twee grote voordelen van elektrisch rijden!


EV, PHEV en Range Extenders

Er bestaan drie typen EV’s: volledig elektrische auto's met alleen een elektromotor en batterij, Plug-in Hybrides (PHEV) hebben daarnaast ook een aparte benzine of dieselmotor, en Range extenders hebben een generator (die op benzine draait), die de elektriciteitsproductie overneemt als de batterij leeg is.

EV, PHEV, auto met range extender: voor alle typen geldt dat er genoeg oplaadpunten moeten zijn om te kunnen laden. Want je gaat niet meer tanken als het moet, maar je gaat laden als het kan. Zo wordt Nederland een schoner en stiller land.

Kijk hier voor een overzicht van alle in Nederland verkrijgbare elektrische auto’s:


Het opladen van je elektrsiche auto

Het opladen van een elektrische auto bij een laadpunt is veilig en gemakkelijk. Het enige dat je nodig hebt zijn een elektrische auto, een laadpaal, een laadpas en een laadkabel. Hoe lang het laden duurt is afhankelijk van hoe leeg de accu van de auto is, hoe groot deze accu is, en de snelheid waarmee de auto en het laadpunt kunnen laden.

Er zijn twee verschillende soorten laadpunten: AC laders en DC laders. AC laders zijn geschikt voor alle typen elektrische auto’s in Nederland. GreenFlux gebruikt uitsluitend AC laders. Dat betekent dat alle typen elektrische auto’s op ons netwerk terecht kunnen.

DC laders zijn snelladers met een maximale laadsnelheid van 50 kW. De meeste accu’s kunnen daarmee in een half uur volledig opladen. DC laders zijn echter niet geschikt voor alle typen elektrische auto’s. Vooralsnog kun je hier alleen laden met de Nissan Leaf, Mitsubishi i-MiEV, Citroën C-Zero en de Peugeot Ion. GreenFlux maakt geen gebruik van DC laders.