Duurzaamheid

GreenFlux heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij willen elektrisch rijden stimuleren door het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken.

We werken aan een landelijk dekkend oplaadnetwerk, en verzorgen oplaadpunten bij bedrijven en bij mensen thuis. Zo kan iedereen op een gemakkelijke manier zijn elektrische auto opladen. Daarnaast hebben wij een groene-stroomcontract met Greenchoice en zorgen we ervoor dat we bij al onze oplaadpunten de meest duurzame stroom gebruiken, waardoor elektrische auto's geen directe uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof hebben.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden is het vervoer van de toekomst. Omdat de voorraad fossiele brandstof in rap tempo uitgeput raakt, is rijden in benzineslurpende auto's op den duur niet houdbaar. Het milieu wordt enorm belast door de grote hoeveelheid CO2 die wordt uitgestoten door de ruim 900 miljoen voertuigen die er op de wereld rondrijden. Grootschalig gebruik van elektrische voertuigen kan een gigantisch verschil maken, en daarom zien wij het liefst dat zoveel mogelijk mensen elektrisch rijden.

Oplaadnetwerk
Een van de meest genoemde nadelen van elektrische auto's is dat je ze regelmatig moet opladen; met een volle batterij kun je ongeveer 150km rijden. Daarom werkt GreenFlux aan een landelijk netwerk van oplaadpunten, zodat je straks overal in Nederland terecht kunt met je elektrische auto.

De oplaadpunten die wij samen met onze locatiepartners langs de Nederlandse snelwegen realiseren bevinden zich altijd bij hotels en restaurants, zodat je tijdens het opladen gewoon verder kunt werken, gebruik kunt maken van gratis internet via Wifi, van een maaltijd kunt genieten, en zelfs kunt vergaderen in speciale vergaderruimtes. Opladen zal wel moeten, maar wij zorgen ervoor dat je deze tijd efficiënt kunt gebruiken. Bovendien bieden wij de mogelijkheid om thuis of op het werk te beschikken over je eigen oplaadpunt. Met GreenFlux kun je dus thuis, op het werk en onderweg altijd simpel en voordelig je elektrische auto opladen!

Duurzame samenwerkingen
Wij kiezen ervoor om alleen samen te werken met partijen die duurzaamheid net zo belangrijk vinden als wijzelf.

La Place
Bij onze La Place locaties laad je je auto altijd op met groene stroom. Verder biedt La Place 100% natuurlijke en verse gerechten, bij voorkeur op basis van regionale en biologische producten. La Place heeft ook diverse andere samenwerkingsverbanden waarin duurzaamheid centraal staat, waaronder met de Dierenbescherming en het Leger des Heils.

Van der Valk
Ook voor de Van der Valk concerns waarmee wij samenwerken, is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Zo werkt Van der Valk er momenteel hard aan om de prestigieuze Green Key te verkrijgen; het internationale keurmerk voor bedrijven die controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid. Ook in de keuken van Van der Valk wordt om het milieu gedacht; er wordt vooral met seizoensproducten gewerkt, en het afval wordt netjes gescheiden.

OpdeZon

rijden op de zonWilt u écht duurzaam elektrisch rijden?
Laad dan uw auto op met zonnepanelen.
Hiermee profiteert u bovendien van grote fiscale voordelen.
Samen met OpdeZon bieden wij de Rijden OpdeZon Service.

Meer daarover leest u hier.