Project Description

Locatie: Eindhoven
Type locatie: High Tech Campus
Aantal laadpunten: 72

Bijzonderheden: levering van laadpunten, testen met smart charging en gebruik van het GreenFlux Service & Operations Platform (GSOP)

De High Tech Campus in Eindhoven zag een toename in het gebruik van elektrisch vervoer onder haar werknemers. Tevens ontstonden er ambities vanuit de High Tech Campus om zich te richten op Smart Mobility, gericht op innovaties in elektronisch vervoer en duurzaamheid. Daarom werdt gezocht naar oplossingen om dit op te rails te krijgen.

Slimme oplaadpunten experiment

Er werd besloten om deel te nemen in het VIBe project, om zo te kunnen experimenteren met slimme oplaadpunten. Voor dit project heeft GreenFlux voor de High Tech Campus de laadpaalinfrastructuur gerealiseerd.

GreenFlux is verantwoordelijk geweest voor het leveren en aansluiten van laadpunten voor elektrische en plugin-hybride auto’s en het mede testen uit voeren met smart charging. Zo werd onderzocht of het elektriciteitsnetwerk niet overbelast raakt als veel auto’s in hetzelfde gebied tegelijk worden opgeladen.

GreenFlux Service & Operations Platform

De oplaadpunten zijn aangesloten op onze backoffice, het GreenFlux Service & Operations Platform (GSOP). Hiermee zijn we in staat om fabrikant onafhankelijk oplaadpunten aan te sluiten en slim te laden. Dit biedt tevens de mogelijkheid om de transacties van de laadpunten te verrekenen.

Inmiddels zijn er 72 laadpunten gerealiseerd op de High Tech Campus in Eindhoven in elke parkeergarage.

greenflux-laadinfrastructuur-laadplein-bij-high-tech-campus-eindhoven-2