Project Description

Locatie: ‘s-Hertogenbosch
Type locatie: Parkeergarage
Aantal laadpunten: 98

Bijzonderheden: Het is het grootste smart charging laadplein van Nederland

De vraag is voor het uitbreiden laadpunten zonder extra investering in netwerkcapaciteit ‘dynamic loadbalancing’. De oplossing zit hem in het creeeren van een slim laadplein met 98 laadpunten op basis van smart charging platform.

Enexis en GreenFlux

Enexis heeft een ambitieus mobiliteitsbeleid om de C02-voetafdruk op het gebied van mobiliteit op een kostenneutrale wijze met 50%, ruim vijf miljoen kilo, ter verminderen in 2020. Mede om dit doel te behalen, heeft GreenFlux heeft het grootste smart charging laadplein van Nederland geleverd voor Enexis.

Het slimme laadplein van 98 laadpunten is gebouwd in de parkeergrage onder het hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch. Een belangrijk onderdeel van het project is Smart Charging, wat dankzij GreenFlux’ EV charging platform kan worden gerealiseerd.

Slimmer met stroom

Met smart charging kan het laadnetwerk een groot aantal oplaadsessies tegelijkertijd aan, zonder dat er overbelasting optreedt. Dat is belangrijk, omdat het laadplein gebruik maakt van dezelfde stroomvoorziening als het bedrijfspand.

Met de slimme technologie van GreenFlux kunnen er 10 keer meer laadpunten op één locatie worden geïnstalleerd zonder aanvullende investeringen te doen in de elektrische installatie van een gebouw.

Hiermee bespaart Enexis meer dan 200.000 Euro op de investering en vele duizenden Euro’s op jaarbasis. Dankzij smart charging kan er sneller geladen worden dan normaal, medewerkers die echt haast hebben kunnen bovendien gebruik maken van de zestien priority chargers in de garage.

greenflux-realiseert-grootste-smart-charging-laadplein-van-nederland-voor-enexis-2

Open Smart Charging Protocol

GreenFlux maakt in deze garage voor de intelligente laadinfrastructuur gebruik van het zogenaamde Open Smart Charging Protocol, de internationale standard voor smart charging.

Het laadplein van de Croon vormt een onderdeel van INVADE, een ambitieus project in het kader van het Horizon2020 programma van de Europese Commissie. Het project richt zich op onderzoek en innovatie op het gebied van laadinfrastructuur.