Project Description

Locatie: Nederland
Type locatie: Thuis en zakelijk

Bijzonderheden: afhandeling gehele proces van aanvraag tot plaatsing laadpunten voor elektrische auto’s van Renault

De komst van de nieuwe Renault Zoë in 2017 betekende een aanzienlijke groei van elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. Om deze groei te faciliteren, is Renault een unieke samenwerking begonnen met GreenFlux.

We proberen ervoor te zorgen dat de omschakeling naar elektrisch rijden zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt. Renault biedt klanten die een elektrische auto kopen een vergoeding aan voor de aanschaf van een lader inclusief installatie via GreenFlux.

De rol van Greenflux

GreenFlux levert persoonlijk advies aan de klant. We behandelen het proces van de aanvraag voor een laadpunt tot en met de uiteindelijke plaatsing van het laadpunt.

GreenFlux neemt met de klant door in het adviesgesprek welke auto de klant rijdt, wat de aansluitcapaciteit is, hoe de klant de auto gaat gebruiken en welke lader daar uiteindelijk het beste bij past en capaciteit technisch mogelijk is. Daarnaast krijgt elke klant een laadpas geleverd en online inzicht in zijn verbruik op de lader en laadpas via een online portal. We staan ​​in nauw contact met de klant, de dealer en Renault Nederland.

Tevens faciliteert GreenFlux laadinfrastructuur bij de dealerlocaties en ondersteunt GreenFlux de verkopers bij vragen over laadinfrastructuur. GreenFlux levert zowel laadpunten voor thuis- als zakelijke locaties.

greenflux-laadoplossingen-voor-de-renault-zoe-weergave-batterij

Digitaal advies op maat

De schouwing vindt plaats per telefoon en email, waardoor de klant niet hoeft thuis te blijven om iemand de meterkast te laten zien. GreenFlux heeft door alle ervaring die zij hebben opgedaan met laders en de installatie daarvan, genoeg aan deze manier van schouwen. Wanneer een lader niet mogelijk is bij de klant, biedt GreenFlux een laadpas met tegoed aan.

De laadpunten worden Z.E. Ready geleverd. Dit betekent dat de installatie en het laadpunt aan de eisen van Renault voldoen. De installateur waarmee wij werken is Breedveld & Schreuder, een Z.E. erkende installateur, en dus gekwalificeerd om installaties uit te voeren voor Renault.

Door deze samenwerking willen Renault, GreenFlux en Breedveld & Schröder elektrisch rijden nog makkelijker en aantrekkelijker maken.