Total heeft een aanbesteding gewonnen voor 20.000 nieuwe openbare laadpunten voor elektrische auto’s in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

Het contract is in opdracht van MRA-Elektrisch (MRA-E) uitgeschreven. Het laadnetwerk wordt gevoed met 100% duurzaam opgewekte energie uit de drie provincies.

De vraag naar laadpunten groeit hard in Nederland. Volgens het Ministerie van Infrastructuur zijn er tegen 2030 ongeveer 2 miljoen laadpunten nodig, waarvan een kwart in de openbare ruimte. Met deze opdracht wordt de sterke groei van elektrische voertuigen in Nederland ondersteund. Een aanzienlijk deel van de elektrisch rijders in Nederland laadt de auto op straat bij publieke laadpunten.

GreenFlux is trotse projectpartner van MRA-Elektrisch en Total. GreenFlux biedt met het cloud-based platform een totaaloplossing voor het beheer van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Total is verantwoordelijk voor het plaatsen, exploiteren en onderhouden van een groot deel van het laadnetwerk in de MRA-E regio.

Hans de Boer, CEO GreenFlux: ‘’We werken aan een toekomst waarin we miljoenen laadpunten hebben in Nederland. Met onze innovatieve smart charging technologie kunnen we grootschalige laadnetwerken zoals binnen MRA-Elektrisch en andere laadnetwerken toekomstbestendig maken. Het gebruik van capaciteitsmanagement en hernieuwbare energie biedt enorme voordelen, zowel voor de elektrisch rijder als de netbeheerder. Dit is ook een van de speerpunten van het MRA-E project die we samen met Total verder gaan ontwikkelen. Onze missie bij GreenFlux is om alle elektrische auto’s te laden met duurzame energie. Dit is een geweldige uitbreiding!’’